Air France-KLMFrequente reizigerKLMLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuws

Dit is er in 2019 veranderd in de vloot van Air France-KLM

Het afgelopen jaar zijn er drie Boeing 747’s van KLM uitgefaseerd. Daarvoor in de plaats zijn er vier 787-10’s gearriveerd bij de maatschappij. Air France heeft daarentegen twee A340-300’s met pensioen gestuurd en heeft twee 787-9’s en drie A350-900’s ontvangen.

Medium-haul

In december ontving KLM nog de laatste 737-800, gedoopt als Krooneend. Er zijn in 2019 twee -700’s vertrokken bij de maatschappij. Daarmee bestaat het aantal 737’s uit 31 800’s, 16 -700’s en vijf -900’s. Air France heeft één A319 minder dan in het jaar ervoor.

Regionaal

Op het gebied van regionale vliegtuigen heeft Hop vier ATR 72-600’s, één 72-500 en zes 42-500’s minder in de vloot. Daarvoor in de plaats heeft de dochter van Air France vier Embraer 190’s ontvangen.

Premium Economy

Later dit jaar moeten er nog drie andere 787-10’s geleverd worden. Ook moeten er nog twee 777’s bij komen. Binnenkort voegt KLM een nieuwe klasse toe aan de vloot: Premium Economy. Het kan nog wel enkele jaren duren voordat de hele vloot is voorzien van de nieuwe klasse, aldus CEO Pieter Elbers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/