AirbusLiefhebberNaast het nieuws

Eerste commerciële A380 wordt dog tag

Binnenkort is het mogelijk om een stukje A380 te dragen. Het type toestel dat als eerste van de A380’s vloog, wordt verwerkt tot zevenduizend dog tags.

MSN003

MSN003 (9V-SKA) werd vorige maand ontmanteld. De romp wordt door het bedrijf Aviationtag gebruikt om dog tags van te maken. Het toestel voerde op 25 oktober 2007 de eerste vlucht uit voor Singapore Airlines tussen Singapore en Sydney.

MSN005

De eerste zevenduizend dog tags waren volgens Aviationtag binnen 48 uur uitverkocht. Daarom komt er een tweede ronde aan met dog tags van de MSN005 (9V-SKB). Deze zullen pas later dit jaar gemaakt worden.

Uitfasering

Zo’n 13 jaar na de eerste commerciële vlucht van de A380, komt het toestel alweer tot een eind. Veel maatschappijen faseren het toestel uit. Zo bestelde Air France-KLM onlangs bijvoorbeeld tien A350’s bij airbus ter vervanging van de A380.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close