fbpx
AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigersNieuws

Ryanair verdubbelt bedrag vrijwillige CO2-compensatie

Ryanair verdubbelt het vrijwillige bedrag voor CO2-compensatie van één naar twee euro vanaf april. Momenteel compenseert drie procent van de Ryanair-klanten op deze manier de CO2-uitstoot, waarmee duurzame projecten worden gesteund.

Investering

Tegelijkertijd zegt de maatschappij twintig miljard dollar te investeren in nieuwe vliegtuigtechnologie, waardoor er vier procent meer passagiers kan worden vervoerd, maar zestien procent brandstof kan worden bespaard. Ook wil de maatschappij in 2024 geen plastic meer aan boord hebben.

Reclame

Eerder deze maand kreeg Ryanair een tik op de vingers omdat zij adverteerde met de leus Europe’s Lowest Fares, Lowest Emissions Airline. Maar de reclame is volgens de Britse reclametoezichthouder ASA misleidend, omdat Ryanair niet kan onderbouwen dat ze daadwerkelijk de laagste emissie uitstoot van alle maatschappijen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button