AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigerNieuws

Ryanair verdubbelt bedrag vrijwillige CO2-compensatie

Ryanair verdubbelt het vrijwillige bedrag voor CO2-compensatie van één naar twee euro vanaf april. Momenteel compenseert drie procent van de Ryanair-klanten op deze manier de CO2-uitstoot, waarmee duurzame projecten worden gesteund.

Investering

Tegelijkertijd zegt de maatschappij twintig miljard dollar te investeren in nieuwe vliegtuigtechnologie, waardoor er vier procent meer passagiers kan worden vervoerd, maar zestien procent brandstof kan worden bespaard. Ook wil de maatschappij in 2024 geen plastic meer aan boord hebben.

Reclame

Eerder deze maand kreeg Ryanair een tik op de vingers omdat zij adverteerde met de leus Europe’s Lowest Fares, Lowest Emissions Airline. Maar de reclame is volgens de Britse reclametoezichthouder ASA misleidend, omdat Ryanair niet kan onderbouwen dat ze daadwerkelijk de laagste emissie uitstoot van alle maatschappijen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/