Business jetsFinancieelIndustrieNieuws

Aantal afgeleverde nieuwe privéjets flink gestegen

Het aantal afgeleverde nieuwe privéjets is afgelopen jaar met vijftien procent gestegen. Het totaal komt op 809.

Stijging

De stijging met vijftien procent naar een totaal van 809 afgeleverde nieuwe privéjets is fors te noemen. Afgelopen jaren nam de verkoop al toe, maar dit is de grootste procentuele toename sinds het begin van de financiële crisis in 2008. Opvallend is wel dat het absolute aantal afgeleverde nieuwe jets toen hoger lag: dat waren er ruim 1300.

Verdere toename

Naar verwachting neemt het aantal afgeleverde toestellen dit jaar nog verder toe, gezien er doorgaans enige tijd zit tussen de verkoop en daadwerkelijke levering. Afgelopen jaar schreef The Guardian al dat het totale aantal verkochte privévliegtuigen het komende decennium richting de 8000 gaat. Momenteel vliegen er vier- tot vijfduizend van dit soort toestellen rond. Vooral jets van Cessna, Gulfstream, Dassault Falcon en Bombardier zijn populair. Bombardier kondigde deze week aan zich volledig toe te leggen op de zakelijke luchtvaart.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/