fbpx
Business JetsFinancieelNieuws

Aantal afgeleverde nieuwe privéjets flink gestegen

Het aantal afgeleverde nieuwe privéjets is afgelopen jaar met vijftien procent gestegen. Het totaal komt op 809.

Stijging

De stijging met vijftien procent naar een totaal van 809 afgeleverde nieuwe privéjets is fors te noemen. Afgelopen jaren nam de verkoop al toe, maar dit is de grootste procentuele toename sinds het begin van de financiële crisis in 2008. Opvallend is wel dat het absolute aantal afgeleverde nieuwe jets toen hoger lag: dat waren er ruim 1300.

Verdere toename

Naar verwachting neemt het aantal afgeleverde toestellen dit jaar nog verder toe, gezien er doorgaans enige tijd zit tussen de verkoop en daadwerkelijke levering. Afgelopen jaar schreef The Guardian al dat het totale aantal verkochte privévliegtuigen het komende decennium richting de 8000 gaat. Momenteel vliegen er vier- tot vijfduizend van dit soort toestellen rond. Vooral jets van Cessna, Gulfstream, Dassault Falcon en Bombardier zijn populair. Bombardier kondigde deze week aan zich volledig toe te leggen op de zakelijke luchtvaart.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht alsmede Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button