AirbusFinancieelIndustrieNieuws

Airbus investeert dit jaar tot 1 miljard euro in A220-programma

Airbus is van plan dit jaar tot één miljard euro te investeren in het A220-programma.

Investering

De investering die Airbus wil doen in het A220-programma ligt tussen 500 miljoen en 1 miljard euro. De vliegtuigbouwer wil de komende jaren de productie in het Canadese Mirabel maximaliseren en daarmee tien toestellen per maand in elkaar te zetten. Ook in Mobile in Alabama wil Airbus uiteindelijk vier toestellen per maand produceren. Enkele dagen geleden kondigde de Amerikaanse regering aan de importtarieven te verhogen voor Europese vliegtuigen, waardoor de productie in de Verenigde Staten voor Airbus nog belangrijker wordt.

Bombardier

De aankondiging komt ruim een week nadat Bombardier definitief uit het A220-programma werd gekocht. De A220 was oorspronkelijk een vliegtuig in de Bombardier CSeries. Sinds Airbus in 2018 hier een meerderheidsbelang in nam is de verkoop flink gestegen en gaat het aantal verkochte vliegtuigen richting de 700. Het toestel biedt plaats aan 110 tot 130 passagiers, waarmee het iets kleiner is dan de A320-serie van Airbus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/