fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

Eurowings richt Basic-tarief anders in

Eurowings verandert het systeem van Basic-tarieven, waardoor reizigers enkel betalen voor bepaalde services als ze die specifiek aanvragen.

Basic

Het Basic-tarief is het goedkoopste tarief dat Eurowings voor zijn vluchten aanbiedt. De maatschappij geeft nu aan de werkwijze van de Basic-tickets te herzien. In het nieuwe systeem kunnen reizigers precies kiezen welke services ze wel en niet willen. Passagiers mogen dan nog maar één gratis handbagagestuk meenemen, voor het tweede stuk kan bijbetaald worden. Ook de check-in verandert: passagiers met een Basic-ticket kunnen enkel nog online inchecken. Voor inchecken op het vliegveld kan wederom worden bijbetaald, net als voor de nieuwe Basic-optie priority boarding.

Optimalisatie

Eurowings wil met de nieuwe werkwijze verschillende processen optimaliseren. Zo hoopt het bedrijf dat het nieuwe check-in proces wachtrijen op vliegvelden zal verminderen. In een statement geeft de luchtvaartmaatschappij aan dat daarnaast de verwerking van handbagage een van de grootste oorzaken van vertragingen is. Het bedrijf verwacht dat er bij Basic-tickets nu minder handbagage zal worden meegenomen.

Andere tickets

Bij de andere twee soorten tickets, Smart en BIZclass, verandert er niets. Deze tickets zijn al inclusief enkele opties waar nu bij Basic-tickets voor kan worden bijbetaald, zoals stoelkeuze en priority boarding. Ook kunnen deze reizigers twee stukken handbagage meenemen en op het vliegveld blijven inchecken.

Eurowings geeft aan dat de veranderingen van handbagageregels geen invloed hebben op reeds geboekte tickets. Ter promotie biedt de maatschappij van 3 tot 15 maart Basic-tickets met een korting van twintig procent aan.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button