NieuwsSchiphol AirportSlotsVliegvelden

‘Schiphol zelf aan basis van omstreden groeiplan’

Het plan van het kabinet om Schiphol na 2020 te laten groeien tot 540.000 vliegbewegingen per jaar komt uit de koker van luchthaven zelf, zo schrijft de Volkskrant.

Groei

In juli maakte minister Cora van Nieuwenhuizen bekend dat Schiphol de komende jaren mag groeien tot 540.000 vliegbewegingen per jaar. Uit correspondentie die de Volkskrant verkreeg blijkt dat de luchthaven zelf dit voorstel heeft gedaan. Dick Benschop, ceo van Schiphol, zegt daarin een ‘gematigde en gebalanceerde groei’ van jaarlijks 1,41 procent mee te willen nemen in de milieueffectrapportage. Deze groei zou 536.000 vliegbewegingen opleveren in 2025.

Omstreden

Momenteel heeft Schiphol zich te houden aan een vliegplafond van 500.000 vliegbewegingen per jaar. Dit plafond geldt tot 1 november dit jaar. Het voorstel om te groeien naar 540.000 vliegbewegingen per jaar is niet geheel onomstreden. Volgens de minister moet Schiphol eerst de geluidsoverlast terugbrengen alvorens te mogen groeien. Daarnaast stelde LVNL twee jaar geleden nog dat ingrijpende maatregelen nodig zijn om de veiligheid in die situatie te kunnen garanderen. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid herhaalde onlangs de waarschuwing dat er veiligheidsrisico’s verbonden zijn aan verdere groei van Schiphol.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/