MilitairNaast het nieuwsNL nieuwsVeiligheid

Vliegers Volkel nemen beveiliging Benelux-luchtruim weer over

Tot en met 7 mei komt de beveiliging van het Benelux-luchtruim weer bij Vliegbasis Volkel te liggen. De Brabantse vliegers nemen de taken over van hun collega’s in Friesland.

Toerbeurt

Sinds 2017 is de luchtruimbeveiliging van de Benelux bij toerbeurt tussen geregeld Nederland en België. Zowel Nederland als België gebruiken hiervoor twee locaties. In Nederland zijn dat Leeuwarden en Volkel, in België Kleine Brögel en Florennes. 24 uur per dag staan er dan twee jachtvliegtuigen klaar voor een Quick Reaction Alert, QRA.

Beveiliging

De QRA wordt gealarmeerd op het moment dat een vliegtuig het luchtruim binnenvliegt zonder radiocontact te maken. In Nederland gebeurt dit vanuit het Air Operations Control Station in Nieuw-Milligen. Binnen enkele minuten zijn de toestellen dan in de lucht om het doel te onderscheppen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/