MilitairNaast het nieuwsNL nieuwsVeiligheid

Vliegers Volkel nemen beveiliging Benelux-luchtruim weer over

Tot en met 7 mei komt de beveiliging van het Benelux-luchtruim weer bij Vliegbasis Volkel te liggen. De Brabantse vliegers nemen de taken over van hun collega’s in Friesland.

Toerbeurt

Sinds 2017 is de luchtruimbeveiliging van de Benelux bij toerbeurt tussen geregeld Nederland en België. Zowel Nederland als België gebruiken hiervoor twee locaties. In Nederland zijn dat Leeuwarden en Volkel, in België Kleine Brögel en Florennes. 24 uur per dag staan er dan twee jachtvliegtuigen klaar voor een Quick Reaction Alert, QRA.

Beveiliging

De QRA wordt gealarmeerd op het moment dat een vliegtuig het luchtruim binnenvliegt zonder radiocontact te maken. In Nederland gebeurt dit vanuit het Air Operations Control Station in Nieuw-Milligen. Binnen enkele minuten zijn de toestellen dan in de lucht om het doel te onderscheppen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close