AirlinesCoronavirusFinancieelNieuwsRoutesVliegvelden

Corona: meer dan 80 procent minder vliegverkeer in China

In één maand tijd is de hoeveelheid vliegverkeer in China met meer dan 80 procent gedaald. De daling deed zijn intrede vanaf de derde week van januari.

Daling

In grafieken van Flightradar24 is te zien hoe het aantal vluchten dat vanaf de drukste Chinese luchthavens vertrekt sinds de derde week van januari flink is gedaald. Waar er 21 januari nog ruim 10.500 vertrokken, waren dit er op 18 februari minder dan 2000. In Beijing is meer dan tachtig procent minder vliegverkeer, in Shanghai is dit zeventig procent. Ook in Guangzhou is sprake van een daling van bijna tachtig procent.

Eerder deze week bleek al dat de kosten als gevolg van het coronavirus voor Aziatische luchtvaartmaatschappijen oplopen tot bijna 28 miljard dollar. De internationale luchtvaart loopt zo’n 29,3 miljard dollar mis.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close