AirlinesCoronavirusFinancieelNieuwsRoutesVliegvelden

Corona: meer dan 80 procent minder vliegverkeer in China

In één maand tijd is de hoeveelheid vliegverkeer in China met meer dan 80 procent gedaald. De daling deed zijn intrede vanaf de derde week van januari.

Daling

In grafieken van Flightradar24 is te zien hoe het aantal vluchten dat vanaf de drukste Chinese luchthavens vertrekt sinds de derde week van januari flink is gedaald. Waar er 21 januari nog ruim 10.500 vertrokken, waren dit er op 18 februari minder dan 2000. In Beijing is meer dan tachtig procent minder vliegverkeer, in Shanghai is dit zeventig procent. Ook in Guangzhou is sprake van een daling van bijna tachtig procent.

Eerder deze week bleek al dat de kosten als gevolg van het coronavirus voor Aziatische luchtvaartmaatschappijen oplopen tot bijna 28 miljard dollar. De internationale luchtvaart loopt zo’n 29,3 miljard dollar mis.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/