fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Vliegveld Hong Kong wil terminal sluiten wegens forse daling aantal reizigers

Het vliegveld van Hong Kong wil de vijf jaar oude Midfield-terminal tijdelijk sluiten. De sluiting houdt verband met een daling van twee derde van het aantal reizigers.

Sluiting

De sluiting van de terminal houdt voornamelijk verband met de moeilijke economische situatie waar de luchtvaart in Hong Kong sinds de uitbraak van het coronavirus in verkeert. Het dagelijkse aantal passagiersvluchten is gedaald van 1050 naar 340, een krimp van liefst twee derde van het aantal vluchten. Naar verwachting vinden er komende week nog minder vluchten plaats. Het vliegveld heeft besloten voorlopig alle vluchten naar de hoofdterminal te verplaatsen. Of de terminal daadwerkelijk gesloten wordt hangt af van onderhandelingen met belanghebbenden, maar de belangrijkste faciliteiten worden momenteel al verhuisd naar de hoofdterminal.

Terminal

De terminal die tijdelijk gesloten wordt is de zogeheten Midfield-terminal. Opvallend is dat deze terminal slechts vijf jaar oud is en destijds ruim 1 miljard euro heeft gekost. Het gebouw biedt plaats aan twintig toestellen die voornamelijk van Hong Kong Airlines zijn, dat woensdag de ontslagen van 170 medewerkers aankondigde. Dit komt vooral doordat het aantal vluchten van het bedrijf is afgenomen van 40 naar slechts 15 vluchten per dag.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht alsmede Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button