AirlinesCoronavirusFinancieelNieuwsRoutesVliegvelden

Vliegveld Hong Kong wil terminal sluiten wegens forse daling aantal reizigers

Het vliegveld van Hong Kong wil de vijf jaar oude Midfield-terminal tijdelijk sluiten. De sluiting houdt verband met een daling van twee derde van het aantal reizigers.

Sluiting

De sluiting van de terminal houdt voornamelijk verband met de moeilijke economische situatie waar de luchtvaart in Hong Kong sinds de uitbraak van het coronavirus in verkeert. Het dagelijkse aantal passagiersvluchten is gedaald van 1050 naar 340, een krimp van liefst twee derde van het aantal vluchten. Naar verwachting vinden er komende week nog minder vluchten plaats. Het vliegveld heeft besloten voorlopig alle vluchten naar de hoofdterminal te verplaatsen. Of de terminal daadwerkelijk gesloten wordt hangt af van onderhandelingen met belanghebbenden, maar de belangrijkste faciliteiten worden momenteel al verhuisd naar de hoofdterminal.

Terminal

De terminal die tijdelijk gesloten wordt is de zogeheten Midfield-terminal. Opvallend is dat deze terminal slechts vijf jaar oud is en destijds ruim 1 miljard euro heeft gekost. Het gebouw biedt plaats aan twintig toestellen die voornamelijk van Hong Kong Airlines zijn, dat woensdag de ontslagen van 170 medewerkers aankondigde. Dit komt vooral doordat het aantal vluchten van het bedrijf is afgenomen van 40 naar slechts 15 vluchten per dag.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/