fbpx
NieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Vliegverkeer Canarische eilanden geteisterd door zandstorm

Door een hevige zandstorm zijn de luchthavens van Gran Canaria en Tenerife gesloten. Het zicht op de luchthavens is te slecht om te kunnen starten of landen.

Weer

Naar verwachting houdt de storm aan tot maandag. Het zal nog enkele dagen duren totdat de storm volledig verdwenen is, zo worden er de komende dagen harde windstoten verwacht. Wanneer het vliegverkeer hervat kan worden is nog onbekend.

Brand

Naast de zandstorm ondervindt Gran Canaria ook hinder van bosbranden in de bergen van het eiland. Door het slechte weer en het bergachtige gebied zijn de bosbranden lastig te blussen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button