FinancieelFrequente reizigerNieuwsProfessional

Air New Zealand verwacht tot 75 miljoen dollar schade door coronavirus

Air New Zealand verwacht dat de financiële schade als gevolg van het coronavirus uitkomt op 35 tot 75 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (ongeveer 20,4 tot 43,7 miljoen euro). De financiële schade ontstaat door de lagere vraag naar vliegreizen van en naar Aziatische bestemmingen. Ook de vraag naar binnenlandse vluchten en vluchten naar het gebied rondom de Tasmanzee is afgenomen.

Maatregelen

De maatschappij zegt maatregelen te hebben genomen om de impact van het coronavirus te beperken. Zo is de capaciteit naar de bestemmingen in Azië en de andere slechtlopende regio’s verminderd. Vluchten naar Seoul worden tussen 7 maart en eind juni niet uitgevoerd. De totale Azië capaciteit is met 17 procent verminderd tussen februari en juni.

Capaciteit

De capaciteit naar het Tasman gebied is tussen maart en mei met drie procent naar beneden gegaan en het aantal binnenlandse vluchten is met twee procent gedaald in maart en april, voornamelijk op de routes tussen Christchurch, Queenstown en Auckland.

Investeringen

Ook probeert Air New Zealand middels investeringen extra vraag te genereren, met name op de binnenlandse markten en die rond de Tasmanzee. De brandstofprijs is momenteel wel redelijk laag, waardoor het leed voor de maatschappij ietwat wordt verzacht.

Verwachting

De maatschappij heeft de financiële verwachting voor de winst voor belastingen dit jaar bijgesteld naar 300 tot 350 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar. Hierbij is uitgegaan van 55 miljoen dollar verlies door het coronavirus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/