DuurzaamheidFinancieelNieuwsProfessional

JetBlue krijgt groene lening

JetBlue heeft een lening gekregen van de bank BNP Paribas met duurzame voorwaarden. Daarmee heeft het een primeur in de luchtvaartindustrie.

Score

De lening bedraagt 550 miljoen dollar. Afhankelijk van de score op de variabelen duurzaamheid, sociale omstandigheden en bestuur (ESG) die door het bedrijf Vigeo Eiris wordt gegeven, gaat de rente die moet worden betaald, omhoog of omlaag. Dit soort leningen worden steeds populairder, maar voor de luchtvaartindustrie is het een primeur.

Voetafdruk

“Onze eigenaren willen zien hoe ESG-initiatieven zijn verbonden met onze financiële gegevens”, vertelt Sophia Mendelsohn, chef duurzaamheid bij JetBlue. “Als de eerste luchtvaartmaatschappij die dit soort transacties tot stand brengt, koppelen we onze toewijding aan het aanpakken van milieu- en sociale kwesties rechtstreeks aan onze visie. We zijn trots op wat we hebben bereikt, maar we begrijpen ook dat we meer moeten doen om onze CO2-voetafdruk te verkleinen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close