fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Nooduitgang ATR schiet open tijdens landing vlucht PIA

De nooduitgang van een ATR 42-500 van Pakistation International Airlines schoot zondag tijdens de landing open. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt tijdens een vlucht van PIA.

Nooduitgang

Vlucht PK631 was onderweg van Islamabad naar Sukkur. Toen het toestel de grond raakte bij de landing, schoot een deur van de nooduitgang open. Daarna werd het toestel ongeveer twee uur en 45 minuten aan de grond gehouden om vervolgens terug te vliegen naar Islamabad. Er is niemand gewond geraakt.

WC

Het is nog onduidelijk of de deur uit zichzelf open ging, of dat het om een menselijke fout gaat. In juni 2019 opende een vrouw per ongeluk de nooduitgang omdat ze dacht dat dit het toilet was. Het vliegtuig reed op de landingsbaan van Manchester Airport toen de vrouw op de knop drukte om de nooduitgang te openen. Vlucht PK702 liep hierdoor zeven uur vertraging op.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button