AirlinesDuurzaamheidNieuwsVliegvelden

SAS opnieuw schoonste en stilste maatschappij op Heathrow

Voor het derde kwartaal op rij is SAS de schoonste en stilste maatschappij op Londen Heathrow. Dat komt voornamelijk door het gebruik van de A320neo.

Top 50

Heathrow stelt elk kwartaal onder de naam ‘Fly Quiet and Green-league’ een top 50 op van de milieuvriendelijkste airlines die vanaf die luchthaven vliegen. Het vliegveld neemt in de berekening onder andere mee hoeveel stikstof er uitgestoten wordt, of een vliegtuig zich aan de voorgeschreven koers houdt en hoeveel geluid het toestel maakt.

Score

Alle waarden worden bij elkaar opgeteld en gewogen. Daar komt een score tussen 0 en 1000 uit. Dit kwartaal had SAS een score van 954, gevolgd door Air Malta (934) en Oman Air (900). KLM staat op plek 27 met een score van 783. In het vorige kwartaal eindigde KLM op plek 22 met 806 punten. SAS stond de vorige twee kwartalen bovenaan met 948 punten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close