fbpx
Editors choiceFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsTransaviaVeiligheid

Transavia slachtoffer van hack; 80.000 persoonsgegevens gelekt

De gegevens van 80.000 passagiers die met Transavia hebben gereisd tussen 21 en 31 januari 2015, zijn gelekt nadat een mailbox van de maatschappij werd gehackt. De maatschappij heeft hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Mailbox

Transavia zegt continu het IT landschap in de gaten te houden om afwijkende activiteiten te traceren. Daarbij is de ongewenste toegang tot de mailbox onlangs aan het licht gekomen. Zo bleek dat er in die mailbox een bestand zat met de persoonsgegevens. De maatschappij zegt de betrokken passagiers hierover persoonlijk te informeren.

Gegevens

Het gaat om de voornaam, achternaam, geboortedatum, vluchtgegevens, het boekingsnummer en bijgeboekte services zoals bagage, ski’s en rolstoelen. Gevoelige data zoals betaalinformatie, creditcard gegevens, paspoort- en contactinformatie zijn niet buitgemaakt.

Onderzoek

Transavia wil herharling voorkomen: “we zijn een onderzoek gestart en hebben verbeteringen doorgevoerd om herhaling in de toekomst te voorkomen. Daarnaast investeren we in onze informatiebeveiliging, wat continu voor verbetering zorgt”, aldus de maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button