Editors choiceFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsTransaviaVeiligheid

Transavia slachtoffer van hack; 80.000 persoonsgegevens gelekt

De gegevens van 80.000 passagiers die met Transavia hebben gereisd tussen 21 en 31 januari 2015, zijn gelekt nadat een mailbox van de maatschappij werd gehackt. De maatschappij heeft hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Mailbox

Transavia zegt continu het IT landschap in de gaten te houden om afwijkende activiteiten te traceren. Daarbij is de ongewenste toegang tot de mailbox onlangs aan het licht gekomen. Zo bleek dat er in die mailbox een bestand zat met de persoonsgegevens. De maatschappij zegt de betrokken passagiers hierover persoonlijk te informeren.

Gegevens

Het gaat om de voornaam, achternaam, geboortedatum, vluchtgegevens, het boekingsnummer en bijgeboekte services zoals bagage, ski’s en rolstoelen. Gevoelige data zoals betaalinformatie, creditcard gegevens, paspoort- en contactinformatie zijn niet buitgemaakt.

Onderzoek

Transavia wil herharling voorkomen: “we zijn een onderzoek gestart en hebben verbeteringen doorgevoerd om herhaling in de toekomst te voorkomen. Daarnaast investeren we in onze informatiebeveiliging, wat continu voor verbetering zorgt”, aldus de maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/