DuurzaamheidOverig nieuwsProfessionalSamenwerking

Air New Zealand slaat handen ineen met NASA

Air New Zealand en NASA starten een samenwerking om de impact van de klimaatverandering in kaart te brengen. Tijdens verschillende binnenlandse vluchten zal de luchtvaartmaatschappij milieudata verzamelen.

Satelliet

Daarmee is het de eerste passagiersmaatschappij die met NASA samenwerkt voor deze missie. Eén van de Q300’s van de Nieuw-Zeelandse airline zal worden uitgerust met een satelliet. Deze zal fungeren als wetenschappelijke ‘zwarte doos’. Met de verzamelde gegevens moeten zware stormen beter kunnen worden voorspeld en nieuw onderzoek naar klimaatverandering moet mogelijk worden gemaakt.

Verbetering

“Onze Q300’s vliegen op 16.000 voet, veel dichter bij het land en zee dan de satellieten van NASA”, vertelt David Morgan, chief operational integrity bij Air New Zealand. “Het plaatsen van ontvangers op de toestellen zal de kwaliteit van de informatie verbeteren, waardoor wetenschappers veel beter zicht krijgen op het gebied rondom ons netwerk van Kerikeri tot Invercargill.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close