fbpx
DuurzaamheidFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Air New Zealand slaat handen ineen met NASA

Air New Zealand en NASA starten een samenwerking om de impact van de klimaatverandering in kaart te brengen. Tijdens verschillende binnenlandse vluchten zal de luchtvaartmaatschappij milieudata verzamelen.

Satelliet

Daarmee is het de eerste passagiersmaatschappij die met NASA samenwerkt voor deze missie. Eén van de Q300’s van de Nieuw-Zeelandse airline zal worden uitgerust met een satelliet. Deze zal fungeren als wetenschappelijke ‘zwarte doos’. Met de verzamelde gegevens moeten zware stormen beter kunnen worden voorspeld en nieuw onderzoek naar klimaatverandering moet mogelijk worden gemaakt.

Verbetering

“Onze Q300’s vliegen op 16.000 voet, veel dichter bij het land en zee dan de satellieten van NASA”, vertelt David Morgan, chief operational integrity bij Air New Zealand. “Het plaatsen van ontvangers op de toestellen zal de kwaliteit van de informatie verbeteren, waardoor wetenschappers veel beter zicht krijgen op het gebied rondom ons netwerk van Kerikeri tot Invercargill.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button