fbpx
Editors choiceFinancieelFrequente reizigersNieuws

American Airlines en Qatar Airways groeien weer naar elkaar toe

American Airlines en Qatar Airways herstarten een codeshare overeenkomst die twee jaar geleden werd stopgezet. Het is volgens de bedrijven de eerste stap in het opbouwen van een nieuw strategisch partnerschap.

Staatssteun

American en Qatar hadden twee jaar geleden al een codeshare, maar in 2017 werd die overeenkomst stopgezet als protest tegen de vermeende subsidies die de golfmaatschappijen van de overheid krijgen. “Ons doel is om wereldwijde partnerschappen verder uit te breiden en te verdiepen om ons netwerk aan te vullen”, vertelt Doug Parker, CEO van American Airlines. “De problemen die hebben geleid tot de opschorting van ons partnerschap twee jaar geleden, zijn aangepakt.”

Codeshare

American zal haar code op vluchten van Qatar tussen de VS en Doha plakken, welke momenteel nog niet in het netwerk van American zitten. Omgekeerd zal Qatar Airways de code met American delen op voor de maatschappij nieuwe bestemmingen naar American’s hubs op Dallas-Fort Worth, Chicago, New York, Philadelphia, Miami en Los Angeles, alsmede verschillende vluchten naar Europa, het Caribische gedeelte en Centraal- en Zuid-Amerika. Verder onderzoekt American de mogelijkheid om een nieuwe service vanuit de VS naar Doha te starten en bekijkt het tweetal de mogelijkheden voor verdere uitbreiding van het partnerschap.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button