AirlinesBoeingFrequente reizigerNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

ANA bestelt extra 787 Dreamliners

Voor de zesde keer bestelt All Nippon Airways Dreamliners bij Boeing. Ditmaal gaat het om elf 787-10’s, één 787-9 en een optie voor vijf 787-9’s. De order heeft een cataloguswaarde van vijf miljard dollar.

Bestelling

Tegelijkertijd wil ANA ook drie nieuwe 787-9’s van Atlantis Aviation Corporation kopen. Met de order bij Boeing heeft de maatschappij al meer dan honderd Dreamliners besteld. In 2004 was ANA de launch customer van het type.

777

De nieuwe toestellen vervangen de 777’s, welke met pensioen worden gestuurd. Tegelijkertijd zal ANA ook één van de launch customers worden van de 777X. Dit type toestel vloog in januari voor het eerst. Naast ANA behoren onder andere ook Emirates, Lufthansa en Singapore Airlines tot de launch customers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close