Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Brisbane Airport opent nieuwe landingsbaan in juli

De nieuwe landingsbaan van Brisbane Airport is bijna klaar. De luchthaven heeft 12 juli geprikt als datum voor de opening. Welke maatschappij de eer krijgt om als eerste van de baan te vertrekken, is nog niet bekend. De nieuwe landingsbaan werd zo’n veertig jaar geleden opgenomen in een lange termijnplan. Acht jaar geleden startte de bouw.

Groei

CEO Gert-Jan de Graaff noemt de aankondiging een mijlpaal. “Ik ben er trots op onderdeel te zijn van het project dat enorm veel mogelijkheden met zich meebrengt voor de stad, de regio en de staat”, zegt De Graaff. “De nieuwe landingsbaan is zoveel meer dan alleen asfalt. Het stelt ons in staat om op alle facetten te groeien. Ook worden hierdoor 7800 banen gecreëerd tegen 2035 en de economie zal groeien met zo’n vijf miljard euro per jaar.”

Schiphol

Schiphol nam in 2019 een groter belang in de luchthaven. Het belang nam toen met 0,89 procent toe naar 19,61 procent. Sinds 1997 is de luchthaven aandeelhouder van Brisbane Airport. De huidige CEO van de Australische luchthaven begon zijn carrière in 1995 bij Schiphol. In 2005 werd hij managing director van Stockholm Arlanda. Na verschillende functies in verschillende landen werd hij in 2018 benoemd tot CEO van Brisbane Airport Corporation.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/