fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessionalVeiligheid

FAA betaalt duizenden dollars aan klokkenluider

De Federal Aviation Administration moet negentigduizend dollar schadevergoeding betalen aan een klokkenluider die misstanden over ongekwalificeerde veiligheidsinspecteurs aan de kaak stelde.

Certificering

De klokkenluider bracht vorig jaar aan het licht dat vluchtinspecteurs piloten certificeerden en veiligheidscontroles uitvoerden terwijl zij niet de benodigde certificering hadden behaald om dat toezicht uit te mogen voeren. De FAA loste het probleem na het nieuws op, maar de klokkenluider zou daarna ook te maken krijgen met vergelding vanuit de autoriteit.

Intimidatie

De klokkenluider besloot zich over te laten plaatsen naar een andere stad om te ontkomen aan de intimidatie. Zijn managers trokken al zijn taken in en al zijn opleidingsverzoeken en vluchtcertificeringen werden geweigerd. Met behulp van de U.S. Office of Special Counsel (OSC) kwam de zaak tot een schikking. De toenmalige manager van de man ging tijdens het onderzoek met pensioen, waardoor de OSC geen verdere stappen tegen hem noodzakelijk acht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button