NieuwsProfessionalVeiligheid

FAA introduceert nieuwe regels om fouten te voorkomen

De Federal Aviation Administration introduceert nieuwe regels waardoor de prestaties van piloten verbeterd moeten worden en eventuele fouten worden voorkomen. De regels worden vanaf april 2023 geleidelijk ingevoerd.

Mentor

De komende regelgeving houdt in dat nieuwe piloten twee vluchten moeten uitvoeren als waarnemer, voordat ze de controle nemen over de flight controls. Ook wordt het verplicht voor maatschappijen om comités op te richten voor professionele ontwikkeling van piloten. Dit comité moet de mentorprogramma’s beheren en het curriculum blijven herzien en verbeteren.

Crash

De nieuwe regels werden in 2016 voorgesteld en zijn er nu dus doorheen. Dit kwam naar aanleiding van een fatale crash met een Bombardier Dash 8 Q400 van Colgan Air in februari 2009, waarbij 50 mensen om het leven kwamen. Uit het onderzoek bleek toen dat de piloten zich niet aan de juiste snelheid hielden en ook de cockpitprocedures niet volgden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close