NieuwsProfessionalVeiligheid

FAA introduceert nieuwe regels om fouten te voorkomen

De Federal Aviation Administration introduceert nieuwe regels waardoor de prestaties van piloten verbeterd moeten worden en eventuele fouten worden voorkomen. De regels worden vanaf april 2023 geleidelijk ingevoerd.

Mentor

De komende regelgeving houdt in dat nieuwe piloten twee vluchten moeten uitvoeren als waarnemer, voordat ze de controle nemen over de flight controls. Ook wordt het verplicht voor maatschappijen om comités op te richten voor professionele ontwikkeling van piloten. Dit comité moet de mentorprogramma’s beheren en het curriculum blijven herzien en verbeteren.

Crash

De nieuwe regels werden in 2016 voorgesteld en zijn er nu dus doorheen. Dit kwam naar aanleiding van een fatale crash met een Bombardier Dash 8 Q400 van Colgan Air in februari 2009, waarbij 50 mensen om het leven kwamen. Uit het onderzoek bleek toen dat de piloten zich niet aan de juiste snelheid hielden en ook de cockpitprocedures niet volgden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/