fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Staking Italiaanse luchtverkeersleiders uitgesteld vanwege coronavirus

De aangekondigde staking van (onder andere) de Italiaanse luchtverkeersleiders is uitgesteld vanwege het coronavirus, dat in sommige Italiaanse regio’s is doorgebroken. Veel vluchten van Alitalia zijn nog wel geannuleerd, daar is niets meer aan te doen, zegt de maatschappij.

Stakingen

De stakingen werden landelijk afgekondigd voor werknemers in de transportsector door FIT CISL. Maandag droeg deze vakbond de werknemers alsnog op niet te gaan staken. Nu het coronavirus is uitgebroken in verschillende Italiaanse steden wil de vakbond niet al te veel verstoringen veroorzaken in de transportsector.

Alitalia

Alitalia maakte maandag bekend zo’n 358 vluchten te schrappen vanwege de stakingen. Daar verandert vrij weinig aan nu de stakingen zijn afgewend. In een verklaring zegt de maatschappij de voorgenomen maatregelen niet meer terug te kunnen draaien. Er zijn bijvoorbeeld al grotere vliegtuigen geregeld om zoveel mogelijk passagiers mee te kunnen nemen op vluchten die wel doorgaan en alle passagiers zijn al omgeboekt.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button