Frequente reizigerNieuwsStaking

Staking Italiaanse luchtverkeersleiders uitgesteld vanwege coronavirus

De aangekondigde staking van (onder andere) de Italiaanse luchtverkeersleiders is uitgesteld vanwege het coronavirus, dat in sommige Italiaanse regio’s is doorgebroken. Veel vluchten van Alitalia zijn nog wel geannuleerd, daar is niets meer aan te doen, zegt de maatschappij.

Stakingen

De stakingen werden landelijk afgekondigd voor werknemers in de transportsector door FIT CISL. Maandag droeg deze vakbond de werknemers alsnog op niet te gaan staken. Nu het coronavirus is uitgebroken in verschillende Italiaanse steden wil de vakbond niet al te veel verstoringen veroorzaken in de transportsector.

Alitalia

Alitalia maakte maandag bekend zo’n 358 vluchten te schrappen vanwege de stakingen. Daar verandert vrij weinig aan nu de stakingen zijn afgewend. In een verklaring zegt de maatschappij de voorgenomen maatregelen niet meer terug te kunnen draaien. Er zijn bijvoorbeeld al grotere vliegtuigen geregeld om zoveel mogelijk passagiers mee te kunnen nemen op vluchten die wel doorgaan en alle passagiers zijn al omgeboekt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/