AirlinesEditors choiceFrequente reizigerInflightInnovatieNieuws

Stoel én bed in economy bij Air New Zealand

Air New Zealand heeft een patent aangevraagd voor lie-flat sleep pods met de naam Economy Skynest. De pod bestaat uit zes bedden die dicht bij elkaar staan. Hiermee moet het ook voor economy reizigers mogelijk worden om goed uit te kunnen rusten tijdens hun vlucht.

Magie

Chef marketing Mike Tod zegt dat de maatschappij de magie van het vliegen weer terug wil. “Air New Zealand voert enkele van ‘s werelds langste vluchten uit, zoals de komende Auckland – New York service van 17 uur en 40 minuten”, vertelt hij. “Een duidelijk pijnpunt voor economy reizigers op long-haul vluchten is dat zij zich niet kunnen uitstrekken. De ontwikkeling van Economy Skynest is een antwoord op deze uitdaging.” De maatschappij heeft drie jaar lang gewerkt aan Skynest, met input van meer dan tweehonderd klanten die de bedden uittestten in het innovatiecentrum van Air New Zealand.

Dreamliner

De bedden worden voor het eerst geïmplementeerd op de nieuwe vlucht tussen Auckland en New York, welke vanaf 29 oktober 2020 van start moet gaan met een Boeing 787-9. “Het concept is ontworpen als een pod waar je heen gaat tijdens de vlucht”, legt een woordvoerster van Air New Zealand uit aan Up in the Sky. “Dus je hebt gewoon nog je Economy stoel voor de rest van de vlucht.” Wat de meerprijs wordt van Skynest, kan de woordvoerster nog niet zeggen.

Uitdagingen

In 2011 kwam Air New Zealand met Skycouch. Daarbij wordt er een soort bank gemaakt van drie stoelen, waardoor je redelijk languit kunt liggen. De toenmalige uitdagingen en de certificatie van Skycouch, zijn volgens de maatschappij niets bij die van Skynest. “Maar dat is het waard omdat Skynest volgens ons de potentie heeft om een game changer te worden voor reizigers in economy class bij alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld”, aldus Kerry Reeves, hoofd airline programma’s bij Air New Zealand.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/