IndustrieNieuwsProfessional

AirAsia Thailand komt door veiligheidscheck IATA heen

Low-cost carrier AirAsia Thailand is door de Operational Safety Audit (IOSA) van de International Air Transport Association (IATA) heen gekomen. Daarmee is de dochter van de AirAsia Group een stap dichter bij IATA-certificering.

Zesde

Het de zesde maatschappij van de AirAsia Group die IOSA-registratie heeft gekregen. AirAsia X Malaysia ontving de registratie in 2015. AirAsia Indonesia, AirAsia Malaysia, AirAsia Philippines en AirAsia X Thailand werden in 2018 IOSA-gecertificeerd.

IOSA

Maatschappijen die zich aanmelden voor de IOSA-check worden beoordeeld op verschillende vlakken, zoals organisatie- en managementsystemen, vluchtoperaties, vliegtuigtechniek- en onderhoud, de cabine, grondafhandeling, vrachtoperaties en operationele veiligheid. In januari ontving ook het Vietnamese Bamboo Airways IOSA-certificatie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close