fbpx
AirlinesDuurzaamheidNaast het nieuws

British Airways haalt bezem door plastic in vliegtuigen

British Airways wil voor het eind van dit jaar 700 ton aan plastic aan boord hebben verwijderd. Het gaat vooral om verpakkingsmateriaal van inflight maaltijden en amenity kits.

Doel

BA had zichzelf eerder al ten doel gesteld 90 ton per jaar aan plastic te verwijderen, en heeft dat nu bijgesteld naar 700 ton. Volgens de maatschappij staat de 700 ton gelijk aan meer dan een kwart miljard losse plastic voorwerpen die meer dan 30.000 koffers van 23 kilo kunnen vullen. “Dat is zelfs meer dan het aantal bagagestukken die worden ingecheckt bij BA op Heathrow op een gemiddelde dag”, aldus de maatschappij.

Alternatieven

Plastic bestek moet worden vervangen door bamboe alternatieven. De Club World amenity kits moeten minder verpakkingsplastic krijgen en de plastic verpakking van dekens moet worden vervangen door een papieren verpakking. Ook de verpakking van de headsets wordt vervangen door papier. De waterflesjes worden voor de helft al gemaakt van gerecycled plastic. British Airways kijkt nog naar verdergaande reducties van plastic aan boord.

Kunstwerk

Ter gelegenheid van het nieuwe doel van British Airways liet de maatschappij door eco-kunstenaar Sarah Turner een gigantische koffer ontwerpen van duizenden stukjes plastic. Het kunstwerk staat momenteel tentoongesteld op BA’s hoofdkantoor vlakbij Heathrow.

©British Airways
©British Airways
©British Airways
©British Airways
©British Airways
©British Airways

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button