FinancieelNieuwsProfessional

Heathrow blijft in de groei

Voor het negende jaar op rij schrijft luchthaven Londen Heathrow groene cijfers. In 2019 reisden er 80,9 miljoen personen via het vliegveld. Een jaar eerder zag Heathrow nog 80,1 miljoen reizigers.

Resultaten

De omzet steeg met 3,4 procent naar 3,1 miljard Britse pond. De winst voor belastingen steeg met 29,4 procent naar 546 miljoen. Heathrow benadrukt opnieuw zich bedreigd te voelen door concurrent Parijs Charles de Gaulle. De luchthaven acht het daarom noodzakelijk om uit te breiden met onder andere de derde landingsbaan, welke in 2028/2029 klaar zou moeten zijn.

Landingsbaan

“Binnen twee jaar zal Charles de Gaulle Heathrow overnemen als grootste luchthaven van Europa. Heathrow’s nieuwe landingsbaan is klaar om ‘global Britain’ meer te laten zijn dan een politieke slogan. Het is de sleutel tot het succes van het Verenigd Koninkrijk na de Brexit.”, aldus John Holland-Kaye, CEO van Heathrow.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close