FinancieelNieuwsProfessional

Heathrow blijft in de groei

Voor het negende jaar op rij schrijft luchthaven Londen Heathrow groene cijfers. In 2019 reisden er 80,9 miljoen personen via het vliegveld. Een jaar eerder zag Heathrow nog 80,1 miljoen reizigers.

Resultaten

De omzet steeg met 3,4 procent naar 3,1 miljard Britse pond. De winst voor belastingen steeg met 29,4 procent naar 546 miljoen. Heathrow benadrukt opnieuw zich bedreigd te voelen door concurrent Parijs Charles de Gaulle. De luchthaven acht het daarom noodzakelijk om uit te breiden met onder andere de derde landingsbaan, welke in 2028/2029 klaar zou moeten zijn.

Landingsbaan

“Binnen twee jaar zal Charles de Gaulle Heathrow overnemen als grootste luchthaven van Europa. Heathrow’s nieuwe landingsbaan is klaar om ‘global Britain’ meer te laten zijn dan een politieke slogan. Het is de sleutel tot het succes van het Verenigd Koninkrijk na de Brexit.”, aldus John Holland-Kaye, CEO van Heathrow.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/