FinancieelNieuwsProfessional

Lufthansa vraagt personeel met onbetaald verlof te gaan vanwege coronavirus

Lufthansa neemt verschillende maatregelen om de financiële impact als gevolg van het coronavirus te verzachten. Medewerkers wordt gevraagd met onbetaald verlof te gaan en het werven van personeel wordt tijdelijk stopgezet.

Opleidingen

In april zouden er weer nieuwe cursussen starten voor cabinecrew en grondpersoneel, maar deze zullen niet doorgaan. Nieuwe medewerkers die momenteel met een opleiding bezig zijn, zullen voorlopig niet worden ingehuurd na de trainingen. De werving van personeel stopt ook voorlopig. Daarnaast vraagt de maatschappij medewerkers per direct met onbetaald verlof te gaan. Verder schrapt Lufthansa het projectvolume met tien procent en het budget voor materiaalkosten wordt met twintig procent verlaagd.

Impact

Lufthansa en haar dochter Austrian en Swiss hebben de vluchten van en naar China tot en met 28 maart opgeschort. Hongkong wordt nog wel aangevlogen, maar daarbij wordt wel naar de capaciteit gekeken. Momenteel staan er dertien vliegtuigen van Lufthansa Group aan de grond door het coronavirus. De maatschappij kan nog geen uitspraken doen over de verwachte financiële impact.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close