fbpx
FinancieelFrequente reizigersNieuws

Qatar Airways en Air Malta starten codeshare

Qatar Airways en Air Malta hebben een codeshare overeenkomst getekend. De eerste vluchten met elkaars code moeten 9 maart vertrekken.

Malta

De Qatarese maatschappij vloog in juni 2019 voor het eerst naar Malta. CEO Akbar al Baker zei toen dat dat nog maar het begin was van een lange termijnplanning om handel en toerisme tussen de twee landen aan te wakkeren. Met de codeshare wil de maatschappij haar positie in Malta versterken.

Natuurlijk

Ook op het gebied van pilotentraining werkt het tweetal samen. “Deze overeenkomst is een nieuwe mijlpaal in de groeistrategie van Air Malta. Het is een natuurlijke stap voor ons nadat Qatar Airways een directe service startte naar Malta en na de succesvolle samenwerking op het gebied van pilotentraining”, aldus Cliff Chetcuti, CEO van Air Malta.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button