fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

Qatar schrapt vluchten naar Iran door corona

Qatar Airways heeft aangekondigd haar vluchtschema naar Iran en Zuid-Korea aan te passen door de uitbraak van het coronavirus. Hoe lang de maatregelen van kracht blijven kan de maatschappij nog niet zeggen.

Bemanning

Een van de problemen waar Qatar Airways mee zit is het rooster van de bemanning. Personen die recent in landen zijn geweest waar veel corona aanwezig is kunnen geweigerd worden op andere bestemmingen. Hierdoor is het voor de maatschappij niet mogelijk personeel regulier in te delen.

Vermindering

Op de route tussen Doha en Seoul zal een capaciteitsvermindering plaatsvinden. Een airbus A350-900 zal de huidige Boeing 777-300 vervangen. Qatar schrapt alle vluchten naar de Iraanse steden Mashhad, Shiraz en Isfahan. De Iraanse hoofdstad Teheran blijft wel verbonden met Doha, al gaat deze verbinding terug van twintig naar zeven vluchten per week.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button