fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Air New Zealand kijkt kritisch naar strategie na moeilijk half jaar

Na een uitdagende laatste helft van 2019, kijkt Air New Zealand kritisch naar de strategie. Dat zegt de sinds februari nieuwe CEO Greg Foran tijdens het bekendmaken van de jaarresultaten.

Winst

Het fiscale jaar van Air New Zealand loopt tot en met juni. In de zes maanden van juni 2019 tot en met december kwam de winst voor belastingen en andere significante zaken uit op 198 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar, vergeleken met 217 miljoen in de periode daarvoor. De nettowinst was 101 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar. De tegenvallende winst komt volgens Air New Zealand vooral door de lagere vraag naar vracht, toegenomen competitie rondom het Tasman gebied en door de protesten in Hongkong.

Kosten

De omzet van de operaties groeide met drie procent en de kosten van de operaties stegen met 3,5 procent. Die hogere kosten zijn volgens de maatschappij te wijten aan de hogere landingsprijzen en een zwakkere Nieuw-Zeelandse dollar. Ook zijn de brandstofkosten met 1,1 procent toegenomen.

Capaciteit

Foran zei tijdens de presentatie ook dat de capaciteit voor de rest van het fiscale jaar, eindigend op 30 juni, met 1,5 tot 2,5 procent zal stijgen in plaats van de eerder voorgenomen stijging van vier tot vijf procent, als gevolg van het coronavirus. Eerder deze week werd bekend dat de maatschappij zo’n 35 tot 75 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar aan financiële schade verwacht door het virus.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button