FinancieelNieuwsProfessional

AirAsia in 2019: meer omzet, minder winst

AirAsia Group zag in 2019 meer omzet, maar minder winst. Het tegenvallende resultaten is volgens het bedrijf te wijten aan het overgaan naar het leasen van vliegtuigen en verliezen bij AirAsia India.

Omzet

De omzet steeg met zeventien procent naar 12,4 miljard Maleise Ringgit (ongeveer 2,6 miljard euro). Het netto verlies kwam uit op 286 miljoen (zo’n 61,9 miljoen euro), een jaar eerder was dat nog een netto winst van 1,7 miljard Maleise Ringgit (367 miljoen euro). De Indiase tak van AirAsia had een verlies van 280 miljoen, wat neerkomt op ongeveer 60,6 miljoen euro.

Passagiers

Het totaal aantal passagiers steeg met zestien procent naar 51,6 miljoen passagiers in het fiscale jaar 2019. De load factor is gelijk gebleven op 85 procent. De brandstofprijs nam af met zes procent en het brandstofverbruik is met zeven procent toegenomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close