FinancieelIndustrieNieuwsProfessional

CFM bouwt dit jaar tien 737 Max-motoren per week

CFM zal dit jaar ongeveer tien Leap-1B motoren per week produceren. Deze motor wordt op de 737 Max-toestellen gebruikt. In totaal moeten er zo’n 1400 motoren uit de Leap-serie geproduceerd worden dit jaar. Dat zegt CFM-partner Safran tijdens het bekendmaken van de resultaten over 2019.

Orders

In 2018 kreeg CFM nog 3211 orders. In 2019 was het aantal orders van de Leap-motoren fors minder door de Max-crisis: 1968. Om het hoofd boven water te houden worden er financiële maatregelen genomen. Ook wordt er tijdelijk geen nieuw personeel aangenomen.

Productie

Eind januari maakte Boeing bekend dat de productie van de Max nog voor de zomer moet worden hervat. Midden-2020 zou het toestel weer moeten geleidelijk de lucht in moeten kunnen gaan, maar veel maatschappijen stellen de levering uit tot na de zomer, wanneer het wat rustiger is.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/