fbpx
FinancieelFrequente reizigersNieuws

Delta en Latam zetten nieuwe stappen in samenwerking

Delta en Latam nemen verdere stappen in hun samenwerking. Het aantal codeshare-vluchten wordt binnenkort uitgebreid en vanaf 1 april is het mogelijk om bij beide airlines frequent flyer punten te sparen.

Lounge

Naast de frequent flyer punten in april worden later in 2020 zaken als lounge toegang en priority boarding ook gesynchroniseerd. Maar daar is nog geen concrete datum voor genoemd. Ook zal het tweetal enkele operaties verplaatsen om dichter bij elkaar te zitten. Zo zullen Delta en Latam op Sao Paula Guarulhos International Airport allebei vanuit terminal 3 opereren vanaf 29 maart en op JFK opereren beide maatschappij al vanaf terminal 4.

Codeshare

De codeshare is momenteel geldig tussen Delta en Latam’s afdelingen in Colombia, Ecuador en Peru. In de eerste helft van 2020 moet de Braziliaanse tak van de maatschappij ook meedoen aan de codeshare. Daarvoor is nog wel toestemming van de autoriteiten nodig.

Oneworld

Aan het begin van deze maand werd bekend dat Latam eerder uit de Oneworld alliantie stapt. Vanaf 1 mei 2020 zal de maatschappij geen lid meer zijn. Eerder stond die datum nog op 1 oktober 2020. Tot en met 30 april kunnen klanten nog gebruik maken van de Oneworld-voordelen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button