Overig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste in Japan gemaakte P&W1200G motor voor SpaceJet getest tijdens vlucht

De eerste in Japan gemaakte Pratt & Whitney1200G is voor het eerst gebruikt tijdens een testvlucht van Mitsubishi. De motor moet uiteindelijk de SpaceJet aandrijven.

Test

“Dit is de eerste vlucht met een P&W motor die gemaakt is in Japan; een belangrijke mijlpaal voor Mitsubishi en de SpaceJet-familie en van de verdere ontwikkeling van de Japanse luchtvaart”, aldus Hisakazu Mizutani. De test werd uitgevoerd op 14 februari met één testvliegtuig. De komende weken moeten andere testtoestellen ook worden voorzien van de motor.

SpaceJet

De SpaceJet is al jaren in ontwikkeling bij Mitsubishi. De eerste vlucht van het toestel vond in 2015 plaats, drie jaar later dan oorspronkelijk gepland. De ingebruikname van het vliegtuig wordt ook al jarenlang opgeschoven. In juni 2019 gaf Mitsubishi het toestel een nieuwe naam en werd nog gezegd dat het eerste toestel in mei 2020 afgeleverd moest worden. Eerder deze maand werd die datum uitgesteld naar 2021 of 2022.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/