InnovatieKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM helpt Virgin Atlantic om bedrijfsvoering te digitaliseren

KLM en Boston Consulting Group (BCG) gaan Virgin Atlantic helpen om de maatschappij te ondersteunen bij het optimaliseren en het digitaliseren van de wereldwijde bedrijfsvoering.

Tools

Het tweetal werkt sinds 2018 samen onder de naam KLM-BCG. Zo helpen ze meerdere luchtvaartmaatschappijen met de digitalisering. Daarvoor worden verschillende tools gebruikt, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine-learning. Dit soort tools worden ingezet voor het Operations Decision Support-systeem (ODS), zowel tijdens de dagelijkse bedrijfsvoering als in de planningsfase. De tool moet verschillende scenario’s bieden tijdens onverwachte gebeurtenissen, zoals slecht weer.

Gegevens

Hiervoor gebruiken de tools een combinatie van gegevens over de beschikbare vloot, reisplannen van passagiers, onderhoudsschema’s en beschikbaarheid van de gates. Door te voorspellen waar in het netwerk verstoringen zouden kunnen voorkomen helpen de tools bij het maken van een vluchtschema dat vertragingen tot een minimum beperkt.

Team

KLM zegt dat er binnen Virgin een intern Operations Decision Support-team zal worden opgesteld, welke is samengesteld uit gebruikers, datawetenschappers en software-ontwikkelaars. “Dit team is verantwoordelijk voor zowel de voortdurende verbetering van de tools op de lange termijn, als de ontwikkeling van nieuwe tools en usecases. Om optimale geïntegreerde besluitvorming te realiseren zijn alle operationele disciplines zoals crew, onderhoudspersoneel en grondpersoneel ook betrokken”, aldus KLM.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close