Historische luchtvaartIndustrieInnovatieKLMLiefhebberNaast het nieuwsVideo

1971: Het KLM computercentrum | Video

Wij schrijven u vanuit het jaar 1971. Naast het nieuwe te Amstelveen verrezen hoofdkantoor van de KLM bevindt zich een computercentrum dat sedert enige tijd alle vliegtuigbewegingen ter wereld bijhoudt.

KLM

KLM en Boston Consulting Group (BCG) kondigden 27 februari aan Virgin Atlantic te gaan helpen bij het optimaliseren en digitaliseren van de wereldwijde bedrijfsvoering. In bovenstaande video is te zien hoe het er in 1971 bij de KLM aan toe ging.

Video: via OpenBeelden
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Polygoon Hollands Nieuws (producent)

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Sytse Sijbesma

Redacteur. Van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart. Studeert naast het schrijven voor Up in the Sky Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close