fbpx
AirbusAirlinesCoronavirusNieuwsRoutes en BestemmingenVliegtuigen

‘AirAsia X stelt leveringen uit door coronavirus’

AirAsia X stelt de aflevering van 78 Airbus A330neo’s uit, zo meldt persbureau reuters. Het afleveren van de toestellen, die onder andere gebruikt moeten worden voor de uitbreiding van de budgetvlieger richting Europa, wordt uitgesteld vanwege het coronavirus.

China

AirAsia X zet haar A330’s veel in op vluchten naar China en andere Aziatische landen. Voor de uitbraak van het virus werd 30 procent van de widebody capaciteit van AirAsia X voor de Chinese markt gebruikt. Door de uitbraak van het coronavirus heeft de maatschappij voor maart al 600 vluchten geannuleerd.

Europa

AirAsia X wil met de Airbus A330neo terugkeren naar Europa. De maatschappij heeft ooit tussen Maleisië en Europa gevlogen met de Airbus A340, maar dit bleek niet rendabel. De zuinigere A330neo zou vluchten naar Europa wel rendabel moeten maken voor de verlieslijdende Maleisische maatschappij.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button