AirbusAirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusIndustrieLong-haul low-costNieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwer

‘AirAsia X stelt leveringen uit door coronavirus’

AirAsia X stelt de aflevering van 78 Airbus A330neo’s uit, zo meldt persbureau reuters. Het afleveren van de toestellen, die onder andere gebruikt moeten worden voor de uitbreiding van de budgetvlieger richting Europa, wordt uitgesteld vanwege het coronavirus.

China

AirAsia X zet haar A330’s veel in op vluchten naar China en andere Aziatische landen. Voor de uitbraak van het virus werd 30 procent van de widebody capaciteit van AirAsia X voor de Chinese markt gebruikt. Door de uitbraak van het coronavirus heeft de maatschappij voor maart al 600 vluchten geannuleerd.

Europa

AirAsia X wil met de Airbus A330neo terugkeren naar Europa. De maatschappij heeft ooit tussen Maleisië en Europa gevlogen met de Airbus A340, maar dit bleek niet rendabel. De zuinigere A330neo zou vluchten naar Europa wel rendabel moeten maken voor de verlieslijdende Maleisische maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/