AirbusIndustrieNieuwsVideo

Allerlaatste grote A380-konvooi aangekomen in Toulouse

Het laatste volledige A380-konvooi ooit is aangekomen in Toulouse, waar de onderdelen in de Airbusfabriek in elkaar gezet zullen worden.

Transport

Gezien onderdelen voor de A380 in allerlei Airbusfabrieken door heel Europa worden gemaakt, is het vervoer van de reusachtige attributen sinds het begin van de productie een hele operatie. Enkele keren per jaar vond er een dusdanig groot transport plaats, waarbij zes vrachtwagens de enorme onderdelen verplaatsen naar de productielijn in Toulouse. Het transport staat al sinds de eerste keer dat het op deze schaal werd uitgevoerd bekend als spektakel.

Op de onderstaande video is te zien hoe het konvooi, met onder meer onderdelen van de romp en de staart van de A380, door de straten van Levignac in de richting van Toulouse rijdt. Alhoewel dit het laatste volledige transport op deze schaal is, zal het laatste kleine transport plaatsvinden in april.

Productie

Een jaar geleden kondigde Airbus aan te stoppen met de productie van de A380. De vliegtuigbouwer gaf vorige maand aan dat de productiefaciliteit van het toestel plaats zal bieden aan de productie van de A321-lijn. De laatste A380 zal waarschijnlijk naar Emirates gaan, dat tot en met 2030 met het toestel hoopt te vliegen.

Via Youtube is de documentaire Megastructures: Airbus A380 van National Geographic nog te zien, waar een uniek inkijkje wordt geboden in de productie van de A380.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/