fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceNieuwsRoutes en Bestemmingen

EasyJet annuleert vluchten door coronavirus

EasyJet heeft aangekondigd vluchten te annuleren in verband met de uitbraak van het coronavirus. De maatschappij geeft aan sterke afname te zien van de vraag naar reizen naar Noord-Italië. Ook op andere routes in het EasyJet netwerk is een daling van de vraag en de bezettingsgraad waargenomen.

Gevolgen

Wat de gevolgen van de corona uitbraak voor EasyJet zullen zijn is nog niet te voorspellen. De maatschappij kijkt al wel naar een eventuele gedeeltelijke herindeling van het netwerk. Zo houdt de maatschappij rekening met het mogelijk verplaatsen van toestellen zodat de capaciteit op routes naar nog wel populaire bestemmingen kan worden vergroot.

Aanpak

EasyJet geeft aan dat het bedrijf de normen van de wereldgezondheidsorganisatie en de EASA zal aanhouden met betrekking tot het coronavirus. Het draaiboek voor het omgaan met infectieziekten van EasyJet zou zijn ontwikkeld voor de SARS uitbraak in 2003 en continu worden bijgewerkt.

Maatregelen

Om de financiële gevolgen van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken heeft EasyJet maatregelen genomen. Naast enkele budgetverlagingen zal de maatschappij geen grote uitgaven doen die niet urgent zijn. Loonsverhogingen zullen op zich laten wachten en er zal tijdelijk geen nieuw personeel geworven worden. Niet verplichte trainingen zullen worden stopgezet en de maatschappij wil personeelsleden onbetaald verlof aanbieden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button