fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

IAG tevreden over mindere resultaten 2019

IAG, het moederbedrijf van Aer Lingus, British Airways, Iberia, LEVEL en Vueling, heeft haar jaarcijfers bekendgemaakt. Ondanks dat de winst kleiner was dan in 2018, is het bedrijf positief over het afgelopen jaar.

Winst

In 2019 heeft IAG een winst van 3,285 miljard euro gerealiseerd, eenmalige posten niet meegerekend. Dit is een daling van 5,7 procent ten opzichte van de 3,485 miljard euro winst die het bedrijf in 2018 maakte. Willie Walsh, de topman van IAG, geeft aan dat dit voor een groot deel te wijten is aan de hogere brandstofkosten.

Groei

In 2019 noteerde IAG zowel een groei in capaciteit als een groei in de hoeveelheid reizigers. Walsh waarschuwt echter dat dit voor het aankomende jaar een ander geval zou kunnen zijn. Door het coronavirus is het voor het bedrijf nog onduidelijk hoe de markt er dit jaar uit zal zien. Terwijl IAG normaliter een winstvoorspelling doet rond deze tijd van het jaar, zou het bedrijf dat nu, vanwege de grote onzekerheid, nog niet kunnen.

Dochters

Binnen de IAG groep hebben alle maatschappijen winst gemaakt. British Airways was goed voor het grootste deel van de winst. De Britse maatschappij vervoert jaarlijks meer passagiers dan de overige IAG maatschappijen samen.

Pensioen

De topman van IAG gaat in 2020 met pensioen. Vanaf 26 maart bouwt hij zijn activiteiten af en 30 juni is zijn laatste dag bij het moederbedrijf van onder andere British Airways. Hij wordt opgevolgd door Luis Gallego.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button