InnovatieLelystad AirportNaast het nieuwsNL nieuwsRotterdam The HagueSchiphol AirportVeiligheid

Schiphol neemt nieuwe brandweerauto’s in gebruik | Foto’s

De komende maanden worden op Schiphol nieuwe brandweerauto’s van het merk Rosenbauer in gebruik genomen. De luchthaven heeft dertien zogenaamde crashtenders besteld om de huidige brandweer vloot te vervangen.

Blussen

De nieuwe brandweerwagens kunnen blussen tijdens het rijden, waardoor er eerder geblust kan worden. De voertuigen kunnen 13.300 liter water, 1600 kilo schuim en 250 kilo poeder met zich meenemen. Door de vernieuwing verwacht Schiphol de komende jaren te blijven voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.

Terrein

De nieuwe brandweervoertuigen zijn uitgerust met brede banden en technische hulpmiddelen om ook buiten het asfalt goed te kunnen presteren. Brandweerlieden kunnen bij slecht zicht ook gebruik maken van de navigatiesystemen en infraroodcamera’s.

Groep

Ook op Lelystad en Rotterdam komen de nieuwe brandweerauto’s. De luchthavens krijgen kleinere versies van de brandweerauto’s die Schiphol krijgt, omdat de vliegtuigen die op Lelystad en Rotterdam komen kleiner van formaat zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/