fbpx
InnovatieLelystad AirportNaast het nieuwsNL NieuwsRotterdam The HagueSchiphol AirportVeiligheid

Schiphol neemt nieuwe brandweerauto’s in gebruik | Foto’s

De komende maanden worden op Schiphol nieuwe brandweerauto’s van het merk Rosenbauer in gebruik genomen. De luchthaven heeft dertien zogenaamde crashtenders besteld om de huidige brandweer vloot te vervangen.

Blussen

De nieuwe brandweerwagens kunnen blussen tijdens het rijden, waardoor er eerder geblust kan worden. De voertuigen kunnen 13.300 liter water, 1600 kilo schuim en 250 kilo poeder met zich meenemen. Door de vernieuwing verwacht Schiphol de komende jaren te blijven voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.

Terrein

De nieuwe brandweervoertuigen zijn uitgerust met brede banden en technische hulpmiddelen om ook buiten het asfalt goed te kunnen presteren. Brandweerlieden kunnen bij slecht zicht ook gebruik maken van de navigatiesystemen en infraroodcamera’s.

Groep

Ook op Lelystad en Rotterdam komen de nieuwe brandweerauto’s. De luchthavens krijgen kleinere versies van de brandweerauto’s die Schiphol krijgt, omdat de vliegtuigen die op Lelystad en Rotterdam komen kleiner van formaat zijn.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button