fbpx
737 MAXBoeingEditors choiceIncidentenNieuwsVeiligheid

FAA: inspecties alle 737 MAX-motoren naar bliksembeveiliging

De FAA wil uitgebreide inspecties van de motoren van alle 737 MAX-vliegtuigen. Deze lijken niet adequaat te zijn beveiligd tegen blikseminslagen, waardoor beide motoren zouden kunnen uitvallen.

Bliksembeveiliging

In het besluit van de FAA staat dat de “electrical bonding” van de panelen op de bovenkant van de motoren van de 737 MAX het toestel niet goed genoeg beveiligen tegen blikseminslagen. De elektrische verbindingen beveiligen cruciale systemen tegen de bliksem. Ingeval van een inslag zouden beide motoren nu kunnen uitvallen. Het gaat om de motoren van het type CFM Leap 1B. Eerder kondigde CFM nog aan dit jaar 1400 motoren van dit type te willen produceren.

Verbod

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil verdere 737 MAX-vluchten verbieden totdat er grondige inspecties van alle toestellen uit de serie hebben plaatsgevonden. Het onderhoud zal waarschijnlijk 25 werkuren per vliegtuig in beslag nemen. Volgens de FAA zullen de kosten voor luchtvaartmaatschappijen meevallen omdat het onderhoud onder de garantie van Boeing valt.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur van Up in the Sky. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button