AirbusAirlinesBestellingenNieuwsOpmerkelijk

Laatste A330-300 gearriveerd bij Aer Lingus

Het Ierse Aer Lingus heeft zijn nieuwste Airbus A330 in ontvangst genomen. Het gaat waarschijnlijk om de laatste A330-300 die ooit geproduceerd zal worden.

Vloot

De ontvangst van het nieuwe toestel brengt het totale aantal Airbus A330-300’s in de vloot van Aer Lingus op 11. De maatschappij gaf eind vorig jaar aan dat het zijn capaciteit op trans-Atlantische vluchten voor de zomer van 2020 zou vergroten. Aer Lingus opereert veel vluchten tussen Ierland en de VS, waar een groot deel van de bevolking oorspronkelijk van Ierse afkomst is.

Opvallend

Het feit dat Aer Lingus A330-300’s had besteld is enigszins opvallend te noemen. Dit zou te maken kunnen hebben met het drukkere zomerschema van het bedrijf, de verlaagde productie van de A330neo’s en een mogelijk prijsvoordeel. Veel andere luchtvaartmaatschappijen beginnen het toestel juist uit te faseren in verband met moderne, zuinigere opties. Zo verliet de laatste A330-300 van Etihad onlangs de vloot en moderniseerde KLM in 2018 de cabine van de laatste -300. De laatste A330 moet bij KLM de vloot in 2025 verlaten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/