fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsOpmerkelijk

Laatste A330-300 gearriveerd bij Aer Lingus

Het Ierse Aer Lingus heeft zijn nieuwste Airbus A330 in ontvangst genomen. Het gaat waarschijnlijk om de laatste A330-300 die ooit geproduceerd zal worden.

Vloot

De ontvangst van het nieuwe toestel brengt het totale aantal Airbus A330-300’s in de vloot van Aer Lingus op 11. De maatschappij gaf eind vorig jaar aan dat het zijn capaciteit op trans-Atlantische vluchten voor de zomer van 2020 zou vergroten. Aer Lingus opereert veel vluchten tussen Ierland en de VS, waar een groot deel van de bevolking oorspronkelijk van Ierse afkomst is.

Opvallend

Het feit dat Aer Lingus A330-300’s had besteld is enigszins opvallend te noemen. Dit zou te maken kunnen hebben met het drukkere zomerschema van het bedrijf, de verlaagde productie van de A330neo’s en een mogelijk prijsvoordeel. Veel andere luchtvaartmaatschappijen beginnen het toestel juist uit te faseren in verband met moderne, zuinigere opties. Zo verliet de laatste A330-300 van Etihad onlangs de vloot en moderniseerde KLM in 2018 de cabine van de laatste -300. De laatste A330 moet bij KLM de vloot in 2025 verlaten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button