fbpx
Editors choiceEindhoven AirportFrequente reizigersNieuwsNL Nieuws

Reizigers Eindhoven Airport kunnen binnenkort droog naar het vliegtuig lopen

Eindhoven Airport start nog voor de zomer met de bouw van een overkapte galerij op de looppaden op het platform. Reizigers kunnen hierdoor droog van- en naar het vliegtuig lopen.

Bouw

Het bouwwerk van ongeveer 600 meter krijgt volgens de luchthaven een ‘bijzonder design en vormgeving passend bij de regio’. In de overkapping zal gebruik worden gemaakt van zonne-energie. Ook worden er herbruikbare materialen gebruikt. De werkzaamheden vinden zo veel mogelijk plaats in de nacht, zodat de dagelijkse vluchtuitvoering geen hinder ondervindt van de bouw. De galerij moet voor de start van het winterseizoen (eind oktober 2020) klaar zijn.

Focus

De luchthaven zegt dat de focus ligt op het steeds verder verhogen van de kwaliteit van het vliegveld. “Voorbeelden hiervan zijn de oplevering van het multifunctionele parkeergebouw P1 in oktober 2019, de herinrichting van het voorterrein en de aanleg van de Airport-Boulevard die worden opgeleverd in april 2020, en de oplevering van de businesslounge en securitylanes met nieuwe scanners in december vorig jaar”, aldus Eindhoven Airport.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button