Editors choiceEindhoven AirportFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Reizigers Eindhoven Airport kunnen binnenkort droog naar het vliegtuig lopen

Eindhoven Airport start nog voor de zomer met de bouw van een overkapte galerij op de looppaden op het platform. Reizigers kunnen hierdoor droog van- en naar het vliegtuig lopen.

Bouw

Het bouwwerk van ongeveer 600 meter krijgt volgens de luchthaven een ‘bijzonder design en vormgeving passend bij de regio’. In de overkapping zal gebruik worden gemaakt van zonne-energie. Ook worden er herbruikbare materialen gebruikt. De werkzaamheden vinden zo veel mogelijk plaats in de nacht, zodat de dagelijkse vluchtuitvoering geen hinder ondervindt van de bouw. De galerij moet voor de start van het winterseizoen (eind oktober 2020) klaar zijn.

Focus

De luchthaven zegt dat de focus ligt op het steeds verder verhogen van de kwaliteit van het vliegveld. “Voorbeelden hiervan zijn de oplevering van het multifunctionele parkeergebouw P1 in oktober 2019, de herinrichting van het voorterrein en de aanleg van de Airport-Boulevard die worden opgeleverd in april 2020, en de oplevering van de businesslounge en securitylanes met nieuwe scanners in december vorig jaar”, aldus Eindhoven Airport.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/