fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Terminals Schönefeld krijgen nieuwe naam; opening Brandenburg dichterbij

De terminals op Berlijn Schönefeld krijgen vanaf 31 maart 2020 een nieuwe naam: ABCD wordt KLMQ. Zo moet worden voorkomen dat Brandenburg na de opening dubbele namen krijgt.

Wijzigingen

Brandenburg (BER) moet eind oktober de deuren openen. Dan wordt Schönefeld Airport terminal 5 van de nieuwe luchthaven. Daarom is besloten om de huidige terminals te hernoemen: B wordt K, A wordt L, C wordt Q, D vertrek wordt M vertrekt en D aankomst wordt M aankomst. Ook de parkeerplekken krijgen een andere naam: P1 wordt P51, P2 wordt P52, P4 wordt P54 en P6 wordt P56.

Nieuwe stap

“Met het hernoemen van de infrastructuur op Schönefeld Airport nemen we een nieuwe stap richting BER. Hoe dichter we komen bij de start van de operaties van de nieuwe luchthaven, hoe belangrijker het wordt om informatie over de oriëntatie beschikbaar te stellen aan onze passagiers. Daarom hebben we besloten de naamsverandering al in het vluchtschema voor de zomer van 2020 door te voeren”, aldus Engelbert Lütke Daldrup, CEO van Brandenburg.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button