IncidentenNieuwsVeiligheid

TUI 787 zakt door asfalt op Bonaire

Een Boeing 787 Dreamliner (PH-TFM) van TUI fly zakte zaterdagavond door het asfalt op de luchthaven van Bonaire, zo bevestigt een woordvoerster van de maatschappij tegenover Up in the Sky. Passagiers werden op Curaçao in hotels ondergebracht.

Pushback

Het toestel dat vlucht OR394 naar Amsterdam zou moeten uitvoeren, werd bij de pushback iets te ver naar achter geduwd. Daardoor kwam het vliegtuig in een stuk asfalt terecht dat niet voldoende was verhard. Om de Dreamliner uit de kuil proberen te krijgen, moesten alle passagiers met hun bagage het toestel verlaten. Ook al het ruimbagage werd van de vlucht gehaald.

Engineers

Geprobeerd werd er om op kracht van de vliegtuigmotoren uit het asfalt te komen, maar dat mocht niet baten. “Uiteindelijk moesten onze engineers eraan te pas komen”, vertelt de woordvoerster. “Dat duurde langer dan gedacht en we konden de passagiers niet op Bonaire onderbrengen. Voor het comfort van onze reizigers hebben we besloten om naar Curaçao te vliegen. Daar hebben we de passagiers ondergebracht in hotels.”

Vervanging

Vanaf Curaçao kon er niet direct door naar Amsterdam worden gevlogen, omdat de crew het wettelijk maximum van het aantal uren al had overschreden door de vertraging. Uiteindelijk kon er zondagavond een vervangende vlucht naar Amsterdam vertrekken, welke maandagochtend aankomt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close