fbpx
Frequente reizigersNieuwsProfessional

Wizz Air richt low-cost dochter op in Abu Dhabi

Wizz Air start middels een joint venture met Abu Dhabi Developmental Holding (ADDH) de low-cost maatschappij Wizz Air Abu Dhabi. De nieuwe airline moet in de herfst van 2020 vanuit de luchthaven van Abu Dhabi starten.

Economie

Er moeten routes worden aangevlogen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Binnenkort start de maatschappij met de werving van nieuwe medewerkers. De twee bedrijven willen hiermee ook zorgen voor een economische boost, wat volgens hen in het Ghadan-21 programma past. Onder deze naam pompt de regering 50 miljard Dirham in de economie voor de ontwikkeling van het emiraat.

Vergunning

Ook is er een procedure gestart bij de burgerluchtvaartautoriteit van de Verenigde Arabische Emiraten voor het verkrijgen van een AOC en de uitbatingsvergunning. “De doelstellingen van Wizz Air sluiten nauw aan bij de gediversifieerde economische strategie van Abu Dhabi. Wizz zal ernaar streven om het verkeer te stimuleren door vraag te creëren ten behoeve van het almaar groeiende toerisme en de economie van Abu Dhabi”, aldus József Váradi, CEO van Wizz Air.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button