FinancieelOverig nieuwsProfessional

Airbus koopt eigen aandelen

Airbus heeft eind februari enkele eigen aandelen teruggekocht. De vliegtuigbouwer mag maximaal tien procent van de eigen aandelen terugkopen.

Plan

De transacties maken deel uit van een aandeleninkoopprogramma dat op 24 februari 2020 is gestart, met als doel het langetermijnbeloningsplan van Airbus in aandelen te dekken. Het programma werd op 27 februari voltooid.

Herverdeeld

De ingekochte aandelen zullen worden herverdeeld onder investeerders van de langetermijnplannen. Bedrijven kopen wel vaker eigen aandelen. Voordelen daarvan kunnen zijn dat het dividend per aandeel stijgt en de koers van het aandeel zou kunnen stijgen door het gunstige vooruitzicht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close