fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

Airbus koopt eigen aandelen

Airbus heeft eind februari enkele eigen aandelen teruggekocht. De vliegtuigbouwer mag maximaal tien procent van de eigen aandelen terugkopen.

Plan

De transacties maken deel uit van een aandeleninkoopprogramma dat op 24 februari 2020 is gestart, met als doel het langetermijnbeloningsplan van Airbus in aandelen te dekken. Het programma werd op 27 februari voltooid.

Herverdeeld

De ingekochte aandelen zullen worden herverdeeld onder investeerders van de langetermijnplannen. Bedrijven kopen wel vaker eigen aandelen. Voordelen daarvan kunnen zijn dat het dividend per aandeel stijgt en de koers van het aandeel zou kunnen stijgen door het gunstige vooruitzicht.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button