fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuwsRuimtevaart

Elon Musk: tijdperk F-35 is voorbij

Tijdens het ‘Air Warfare Symposium’, het jaarlijkse congres van de Amerikaanse Air Force Asssociation, werd Elon Musk geïnterviewd door een hooggeplaatste USAF-militair. Musk deed een aantal opvallende uitspraken, zo schrijft onder meer DefenseNews.

Drones

In gesprek met luitenant-generaal Thompson, hoofd van het Space and Missile Systems Center, zei Musk onder meer dat drones de toekomst hebben. “Het tijdperk van de gevechtsvliegtuigen is voorbij”, volgens Musk. De oprichter van SpaceX was verder van mening dat de F-35 een concurrent moet krijgen. Op Twitter lichtte hij later toe: “Het moet een drone gevechtsvliegtuig worden, op afstand bestuurd maar met de mogelijkheden om autonoom te opereren. Dan heeft de F-35 geen schijn van kans.”

Star Fleet

Musk voorziet een grote toekomst voor kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) binnen de lucht- en ruimtevaart. Hij verwacht dat AI voor de grootste veranderingen gaat zorgen. Musk moedigde jonge mensen dan ook aan om natuurkunde of computertechnologie te gaan studeren. Het liefst zou Musk willen dat de Space Force, het door Trump opgerichte defensie-onderdeel, gaat lijken op ‘Star Fleet’ uit de serie Star Trek. “We willen grote ruimteschepen, die heel ver kunnen reizen in de ruimte.”

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button